در روزهای عاشورا و تاسوعا، روستای «بروم» در نزدیکی دامغان پذیرای مهمانان زیادی است. مردم این روستا مانند بسیاری از روستاهای ایران به شهر مهاجرت کردهاند، اما در این دو روز عده بسیاری از نقاط دور و نزدیک به سرزمین پدریشان باز می گردند تا در مراسم ویژه محرم شرکت کنند. در این روستا از مراسم پر سر و صدا و دستههای پر زرق و برق که طی این سالها با انواع نوحه خوانیهای بیهویت و بدون معنا همراه شده است، خبری نیست. مراسم عزاداری بسیار ساده و شامل اجرای تعزیه است. محل اجرای تعزیهها در جلوی مسجد بیآلایش روستاست که دور تا دور آن را به صورت سکوهای پلهپله ساختهاند تا تماشای تعزیه راحت باشد. مردم بر روی سکوها مینشینند و همراه با اجرای تعزیهها اشک میریزند، سینه میزنند و نوحهها را با تعزیهگردان تکرار میکنند. از ابتدای محرم تعزیهها شروع شده و هرشب یک برنامه اجرا میشود. در روز تاسوعا، ظهر و شب تعزیهها ادامه دارند و و ظهر عاشورا بعد از اجرای تعزیه مربوط به شهادت امام حسین(ع)، اهالی، نخل و علم و کتل را بر دوش گذاشته و تا شهر دامغان سینه زنان، پیاده میروند. همزمان از دیگر روستاها هم مردم به شهر میآیند و در شهر دامغان شوری بر پا میشود که مثالزدنی است.
تعزیه یکی از قدیمیترین گونههای نمایشی ایران است که در آن با استفاده از موسیقی و حرکات نمایشی، واقعه عاشورا به صورت نمادین روایت میشود. تاریخ پیدایش تعزیه مشخص نیست، اما می گویند شکل رسمی و آشکار این سوگواری برای نخستین بار در زمان حکمرانی آلبویه صورت گرفت. در زمان صفویه، تعزیه شکل نمایشی پیدا کرد و در دوره قاجار و بهخصوص در زمان ناصرالدین شاه به اوج خود رسید؛ بهطوریکه بسیاری این دوره را عصر طلایی تعزیه مینامند.
تعزیه در زمان قاجار
در آغاز سلطنت ناصرالدین شاه، تعزیه در 300 مکان مشخص برپا میشد. بازیگران تعزیه را «شبیه» مینامند که عدهای «موافق خوان» و عده ای «مخالف خوان» نامیده می شوند. موافق خوان ها بازیگرانی هستندکه در نقش اولیا و افراد مثبت بازی میکنند و مخالف خوان ها بازیگرانی که در نقش دشمنان اسلام و افراد منفی بازی میکنند. این دو در مقابل هم «رجزخوانی» میکنند و از افتخارات و اصل و نسب خود حرف میزنند. دشمنان سرخپوش با بیان غلوشده و ناموزون گفتوگوهایشان را بیان میکنند، درحالیکه اولیای سبزپوش گفتوگو را با آواز در دستگاه موسیقی میخوانند و به خاطر همین ارتباط تنگاتنگ تعزیه با موسیقی، آن را یکی از عوامل مهم در حفظ بخشی از نغمات موسیقی ایرانی دانستهاند.
هرچند امروز تعزیه را نمایشی مردانه میخوانند که حتی نقش زنان را مردانی که «زنانهخوان» نامیده میشوند، ایفا میکنند، اما روزگاری در عهد قاجار تعزیه زنانه نیز اجرا میشده است. این تعزیهها در فضای باز حیاطها یا تالارهای بزرگ خانههای اشرافیان با شبیه خوانان زن و برای تماشاگران زن برگزار میشده، اما رفتهرفته در پایان این دوره از میان رفته است.
نکته جالبی که شاید تعزیه را از نمایشهای معمول جدا کند، این است که بازیگران آن خود را با نقش یکی نمیدانند و از ابتکارات زیادی برای نشان دادن آن بهره میبرند. مثلا شبیه خوانان متن را همیشه دردست دارند و از روی آن میخوانند، در میانه نمایش استراحت کرده، آب و غذا خورده و عرقشان را پاک میکنند. گاه در همراهی با احساسات مخاطب بر واقعه پیشروی، میگریند و حتی از نقش خارج میشوند. در بسیاری از اجراها در ابتدای نقش خود به تماشاگر اعلام میکنند که به هیچ روی، خود نقش نیستند بلکه شبیه اویند. مانند جمله «من نه شمرم، نه اینجا کربلاست» که شبیه شمر در ابتدای ورود خود به تعزیه عاشورا میخواند.
ماجرای شلاق زدن دانش آموزان نا توان در پرداخت شهریه
مدیر مدرسه روستای «مختارآباد» شهرستان «رودبار جنوب» در استان کرمان? برخی از دانشآموزان این مدرسه را به خاطر ناتوانی والدین آنها در پرداخت 30 هزار تومان «شلاق» زده و از مدرسه اخراج کرده است.
«م. م» مدیر این مدرسه «همه دانشآموزانی که توان پرداخت شهریه را نداشتند با زدن هشت ضربه شلاق تنبیه و در ادامه آنها را از مدرسه بیرون کرده» است.
خانواده برخی از این دانشآموزان نیز در گفتوگو با این وبسایت? خبر «تنبیه» فرزندان خود را تائید کرده و «نسبت به فشار وارده از سوی مدارس برای دریافت پول اعتراض» داشتهاند. آنها گفتهاند که «شرایط اقتصادی به گونهای نیست که بتوانند از پس هزینههای کمک به مدارس برآیند.»
این در حالی است که اسماعیل پهلوانیپور? رئیس آموزش و پرورش شهرستان «رودبار جنوب» وقوع چنین اتفاقی را رد کرده و گفته این موضوع «اصلاً با عقل و منطق همخوانی ندارد و کذب محض است.»
فیلم شلاق زدن دانش آموزان
در واکنش به این تکذیبه? از وجود فیلمی خبر داده که «دانشآموزان تنبیه شده این مدرسه، با تأیید خبر شلاق خوردنشان به دلیل عدم استطاعت مالی، ماجرا را کامل شرح میدهند.»
این فیلم روز شنبه (17 مهر) از سوی وبسایت «عدالتخواهی» وابسته به «جنبش عدالتخواهی دانشجویی» منتشر شده که در آن تعدادی دختر با معرفی خود به عنوان دانشآموزان این مدرسه? میگویند که از سوی مدیر مدرسه «شلاق» خوردهاند.فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر - سایت تفریحی
ماجرای شلاق زدن دانش آموزان رودبار کرمان + فیلم | دانلود روزانه
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر | فان نیوز
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر - اخبار
فیلم شلاق زدن دانش آموزان در رودبار کرمان
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر |
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان مدرسه رودبار کرمان توسط مدیر
فیلم شلاق خوردن دانش آموزان رودبار کرمان توسط مدیر مدرسه - توپترین ها
به مناسبت ماه محرم، بسته ویژه «ماه محرم» ویژه ایام عزاداری سالار شهیدان و گلچینی از مداحی، مرثیهسرایی و روضهخوانی مداحان را در اینجا بشنوید.
دانلود مداحی حاج محمود گرجی در شام غریبان محرم 95
دانلود مداحی حاج محمدرضا بذری در شام غریبان محرم 95
دانلود مداحی حاج حسن خلج در ظهر عاشورا محرم 95
دانلود ابتهال زیبای «حب الحسین» با صدای حاج حسین سیب سرخی
دانلود مراسم شام غریبان محرم 95 : مجله اینترنتی رویدباز
کانال شام غریبان عاشورای محرم 95 :: کانال و گروه تلگرام
عکس پروفایل شام غریبان عاشورای محرم 95 :: تلگرام و رمان
پخش آنلاین مداحی محمود کریمی عاشورای 95
کانال شام غریبان عاشورای محرم 95
اس ام اس عکس نوشته عکس پروفایل شام غریبان 95
فیلم مراسم عاشورای 95 - بلاگ خوان
فیلم مراسم عاشورای 95 - ایندکس وار
??
گل سرخ خونه میشه بی تو پرپر
دل مجنون من میشه زیر و زبر
میشینم کنارت در خونه تو
که بیای دوباره ببینم روی تو
گلنارم گلنار تاج سرم گلنار
از برای تو دل بیقرارم یار
گلنارم گلنار بال و پرم گلنار
چشم به راه تو منتظرم یار
کدوم در بزنم چاره بجوویم
غم دل را برای کی بگویم
همه بر دل عاشقم میخندن
همه دراشونو به روم میبندن میبندن
گلنارم گلنار تاج سرم گلنار
از برای تو دل بیقرارم یار
گلنارم گلنار بال و پرم گلنار
چشم به راه تو منتظرم یار
کدوم در بزنم چاره بجوویم
غم دل را برای کی بگویم
همه بر دل عاشقم میخندن
همه دراشونو به روم میبندن میبندن
گلنارم گلنار تاج سرم گلنار
از برای تو دل بیقرارم یار
گلنارم گلنار بال و پرم گلنار
چشم به راه تو منتظرم یار
??افغان موزیک|دانلود جدید ترین آهنگ ها و موزیک ویدیو های افغانی ...
دانلود آهنگ شاد گلنارم گلنار از صدرالدین
دانلود آهنگ جدید افغانی گلنار
دانلود آهنگ جدید افغانی گلنار
دانلود آهنگ زیبا و شاد صدرالدین بنام گلنار - دانلود آهنگ جدید
دانلود آهنگ گلنار صدرالدین - توپترین موزیک
دانلود آهنگ جدید افغانی گلنار - بلاگ خوان
دانلود آهنگ جدید افغانی گلنار - زوب | سایت تفریحی خبری - رز بلاگ ...
شعار «یالثارات الحسین» به چه معنی است؟
حداقل معنی آن شاید این باشد که نظر می کنی به امام حسین(ع )واظهار می داری ای خون خدا در کالبد بشریت!چرا که حیات بشر به خون است وتو حیات بشری.ای کسی که خدا خونخواه توست.خون بهای تو خداست ، زیرا حسین وسیله احیای دین خداست به تعبیری خون خداست در کالبد جامعه بشری،خون تو هدر نرفته تو « ثارالله » هستی ومنتقم تو خداست.این خون ها تا قیامت می جوشد وظالمین را نابود می کند.
ثار» اگر به معنی «دم وطلب دم»(یعنی خون، خونخواهی، به شخص خونخواه «ثائر» گویند،) باشد،عبارت است از خون ریخته ای که قابل قصاص است وهدر نرفته.می گویی : سلام بر تو ای کسی که خدا خونخواه تو است وای فرزند کسی که خداوند خونخواه اوست.ثارالله برای اولین بار در متون شیعه در زیارت های مربوط به امام حسین (ع) و زیارت عاشورا ذکر شده است.«السلام علیکَ یا ثارالله وابنَ ثاره »این عبارت در زیارت وارث هم آمده است.
واگر «ثار»به معنی حقوق مربوط به خونِ مظلوم ومقتولی است که در دادگاه توسط ولیّ دمُ یا اولیاء مقتول مطالبه می شود،اظهار می داری : سلام بر کسی که حق تعالی حق خود می داندتا انتقام مظلومیت شما را از قاتلان بگیرد وخودش ضامن است که خون شما هدر نرود.
در قرآن کریم در سور? مبارک? اسراء آی? 33 می فرماید:
«وَلاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللّهُ إِلاَّ بِالحَقِّ وَمَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ یُسْرِف فِّی الْقَتْلِ إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا »
«وانسان را- که خدا کشتن اورا حرام کرده است-جز به حق نکُشید، وهرکس به ستم کشته شود،وبرای ولّی او سلطه ای برقاتل قرار داده ایم ؛پس نباید در کشتن زیاده روی کندو چند تن را در برابر یک نفر بکُشدیا کسی راجز قاتل به قتل برساند.بی تردید،ولّی مقتول با حکمی که مقرر داشته ایم یاری شده است.»
امام صادق (ع) ذیل این آیه فرمودند: مُراد از این آیه، حسین بن علی (ع) است که مظلوم کشته شده و ما اولیای دَم اوییم و قائم ما وقتی قیام کند «ثار» او را طلب خواهد کرد و انتقام او را خواهد گرفت.
یکی از القاب حضرت مهدی (عج) «منتقم» است؛ که هنگام ظهورشان خود را به این نام معرفی می کنند و می فرمایند:
«أنا بقیة الله فی أرضه و المنتقم من أعدائه» من باقی مانده خدا روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان هستم .البته در پاره ای روایات، ایشان منتقم خونِ هم? ائمه و مظلومین هستند.
شعار یاران حضرت ، همان خواست خداوند است که امام را در انتقام گرفتن از خون امام حسین (ع) یاری دهند و اگر به این موضوع با همان نگاه، امام حسین (ع) دیده شود، موضوع بسیار روشن است «حضرت می فرمایند: من برای احیای سنّت جدّم و اصلاح امت او و امر به معروف و نهی از منکر قیام کردم.» و چون قیام حضرت مهدی (عج) هم بر همین اصول است ، انتقام از ایشان جنبه شخصی و خصوصی ندارد، بلکه مُراد، انتقام از حتک حرمت هایی است که به اسلام و برپادارندگانش شده است .
در هر صورت تعبیر عمیقی است که از زوایای مختلف باید در آن تامّل شود.حداقل معنی آن شاید این باشد که نظر می کنی به امام حسین(ع )واظهار می داری ای خون خدا در کالبد بشریت!چرا که حیات بشر به خون است وتو حیات بشری.ای کسی که خدا خونخواه توست.خون بهای تو خداست ، زیرا حسین وسیله احیای دین خداست به تعبیری خون خداست در کالبد جامعه بشری،خون تو هدر نرفته تو « ثارالله » هستی ومنتقم تو خداست.این خون ها تا قیامت می جوشد وظالمین را نابود می کند.
-فرهنگنامه مهدویت،خدامراد سلیمیان، ذیل موضوعات (لِثارات الحسین، المنتقم، الموتور).
-و سخنان حضرت آیت الله جوادی آملی ذیل آی? 33 سور? اسراء.
-زیارت عاشورا اتحاد روحانی با امام حسین(ع)،اصغر طاهر زاده،صص50-51.
-قرآن کریم،ترجمه بر اساس المیزان،سید محمد رضا صفوی.
حداقل معنی آن شاید این باشد که نظر می کنی به امام حسین(ع )واظهار می داری ای خون خدا در کالبد بشریت!چرا که حیات بشر به خون است وتو حیات بشری.ای کسی که خدا خونخواه توست.خون بهای تو خداست ، زیرا حسین وسیله احیای دین خداست به تعبیری خون خداست در کالبد جامعه بشری،خون تو هدر نرفته تو « ثارالله » هستی ومنتقم تو خداست.این خون ها تا قیامت می جوشد وظالمین را نابود می کند.
واگر «ثار»به معنی حقوق مربوط به خونِ مظلوم ومقتولی است که در دادگاه توسط ولیّ دمُ یا اولیاء مقتول مطالبه می شود،اظهار می داری : سلام بر کسی که حق تعالی حق خود می داندتا انتقام مظلومیت شما را از قاتلان بگیرد وخودش ضامن است که خون شما هدر نرود.
در قرآن کریم در سور? مبارک? اسراء آی? 33 می فرماید:
«وَلاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللّهُ إِلاَّ بِالحَقِّ وَمَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ یُسْرِف فِّی الْقَتْلِ إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا »
«وانسان را- که خدا کشتن اورا حرام کرده است-جز به حق نکُشید، وهرکس به ستم کشته شود،وبرای ولّی او سلطه ای برقاتل قرار داده ایم ؛پس نباید در کشتن زیاده روی کندو چند تن را در برابر یک نفر بکُشدیا کسی راجز قاتل به قتل برساند.بی تردید،ولّی مقتول با حکمی که مقرر داشته ایم یاری شده است.»
امام صادق (ع) ذیل این آیه فرمودند: مُراد از این آیه، حسین بن علی (ع) است که مظلوم کشته شده و ما اولیای دَم اوییم و قائم ما وقتی قیام کند «ثار» او را طلب خواهد کرد و انتقام او را خواهد گرفت.
یکی از القاب حضرت مهدی (عج) «منتقم» است؛ که هنگام ظهورشان خود را به این نام معرفی می کنند و می فرمایند:
«أنا بقیة الله فی أرضه و المنتقم من أعدائه» من باقی مانده خدا روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان هستم .البته در پاره ای روایات، ایشان منتقم خونِ هم? ائمه و مظلومین هستند.
شعار یاران حضرت ، همان خواست خداوند است که امام را در انتقام گرفتن از خون امام حسین (ع) یاری دهند و اگر به این موضوع با همان نگاه، امام حسین (ع) دیده شود، موضوع بسیار روشن است «حضرت می فرمایند: من برای احیای سنّت جدّم و اصلاح امت او و امر به معروف و نهی از منکر قیام کردم.» و چون قیام حضرت مهدی (عج) هم بر همین اصول است ، انتقام از ایشان جنبه شخصی و خصوصی ندارد، بلکه مُراد، انتقام از حتک حرمت هایی است که به اسلام و برپادارندگانش شده است .
در هر صورت تعبیر عمیقی است که از زوایای مختلف باید در آن تامّل شود.حداقل معنی آن شاید این باشد که نظر می کنی به امام حسین(ع )واظهار می داری ای خون خدا در کالبد بشریت!چرا که حیات بشر به خون است وتو حیات بشری.ای کسی که خدا خونخواه توست.خون بهای تو خداست ، زیرا حسین وسیله احیای دین خداست به تعبیری خون خداست در کالبد جامعه بشری،خون تو هدر نرفته تو « ثارالله » هستی ومنتقم تو خداست.این خون ها تا قیامت می جوشد وظالمین را نابود می کند.
-فرهنگنامه مهدویت،خدامراد سلیمیان، ذیل موضوعات (لِثارات الحسین، المنتقم، الموتور).
-و سخنان حضرت آیت الله جوادی آملی ذیل آی? 33 سور? اسراء.
-زیارت عاشورا اتحاد روحانی با امام حسین(ع)،اصغر طاهر زاده،صص50-51.
-قرآن کریم،ترجمه بر اساس المیزان،سید محمد رضا صفوی.