نرگس اشتری تنها نیست
کاظمی عضو کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس که از ماجرای نرگس اشتری مطلع شده است ، گفت: بخش بینالملل وزارت خارجه میتواند از دوستی ایران و هند استفاده کرده تا توجه ویژه ای به این پرونده شود.
قانون- بازهم فضای مجازی و باز هم کمک به شنیده شدن صدایی که در اوج بی رحمی در حال خاموشی بود.بیش از یک هفته است که شبکههای مجازی از مطالب و عکس های نرگس بانوی ایرانی پر شده که برای کمک دست نیاز به سوی هموطنان ایرانی و انگلیسی خود دراز کرده است. نرگس کلباسی اشتری دختری 29 ساله است که برای روشنی بخشیدن به دنیای تاریک کودکان نابینا چند سالی است به هندوستان مهاجرت کرده است. او که با از دست دادن پدر و مادر خود در کودکی طعم یتمی را به تلخی چشیده است برای مادری در حق کودکان فقیر هندی دست از هیچ کوششی فرو گذار نکرده ، هرچند این روها خودنیازمند کمک است.
نرگس بانوی اصفهانی
داستان تلخ نرگس بانوی مهربان گزارش ما فقط مرگ مادر و پدر و تنهایی نیست او این روزها با اتهام قتل نیز رو به رو شده است.اتهامی که به گفته او تلاش مذبوحانهای عدهای دارای قدرت و نفوذ در منطقه آگارا است برای بیرون کردن او از منطقه و گرفتن خانه کوچک یتیمان این شهر.نرگس کلباسی اشتری در اول فرودین 1367 در اصفهان به دنیا آمد و تا 4 سالگی در ایران بود. پس از آن همراه با خانواده به انگلستان مهاجرت میکند وتا 19 سالگی در انگلستان زندگی کرده است البته سپس تبه کانادا مهاجرت کرده و در کانادا نیز تا 21 سالگی زندگی کرده است.
بنیاد خیریه پریشتان
او در سال 2010 «بنیاد خیریه پریشتان» را به امید بهبود زندگی کودکان یتیم و رها شده جهان تأسیس کرد و نام یتیم خانهاش را به یاد پریشتان، کودک یتیمی که در سریلانکا دید، انتخاب کرد. بنیاد پریشتان پس از تأسیس یتیمخانهای دخترانه و سرای نگهداری از کودکان نابینا در شرق هند افتتاح شد.
اتهام قتل غیرعمد
به نوشته نشریه دیلی میل یکی از کودکان در سال 2014 ناپدید شد و در پی آن خانم اشتری با اتهام قتل غیرعمد مواجه شد و اکنون در صورتی که اتهام ثابت شود، ممکن است به حبس محکوم شود. نرگس اشتری در درخواستی که به زبان انگلیسی منتشر کرده از دوستان و همکارانش در بریتانیا خواسته از او حمایت کنند. اشتری میگوید تا پایان روند قانونی اجازه ترک هند را ندارد و نگران است از محاکمه عادلانه برخوردار نباشد و از مردم میخواهد در حمایت از او نامشان را به طومار بیافزایند.کمپین اینترنتی که به همین منظور راه افتاده که از نخستوزیر ایالت اودیسای هند و از نارندرا مودی نخست وزیر هند میخواهد در این پرونده دخالت کنند.دولت جمهوری اسلامی اعلام کرده که از نرگس اشتری حمایت خواهد کرد. حسن نوریان سرکنسول ایران در حیدراباد هند برای پیگیری وضعیت حقوقی و کنسولی او به رایاگادا در ایالت اوریسا رفت و برای حضور در دادگاه و پشتیبانی از نرگس اشتری دوباره نیز در آنجا حاضر شد.
به لطف فضای مجازی صدای این دختر مهربان به گوش بسیاری در دنیا رسیده است از جمله ایران و انگلستان که نرگس تابعیت هر دو کشور را دارد اما کشور انگلستان تا کنون واکنشی رسمی به این مساله نداشته و اهمیتی به وضعیت نرگس نداده است در طرف مقابل وزارت امور خارجه ایران برای کمک به نرگس وارد عمل شده است.تاجایی که جلسه روز شنبه دادگاه نرگس با حضور نوریان، سرکنسول ایران در حیدرآباد به شکلی متفوت از قبل و در فضایی نزدیک به عدالت قضایی برگذار شد.
سر انجام دادگاه
به گفته نرگس در آخرین پست تلگرامی خود پس از جلسه دادگاه «آقای نوریان به من اعلام کردند که قاضی اعلام کرده نرگس به هیچ وجه زندان نخواهد شد اما ممکن است جریمه مالی پرداخت کند. همچنین گفته شده باید مالکیت خانه ها و مراکزی که برای کودکان فقیر و نابینا ساخته ام را واگذار کنم. همچنین قول داده اند پرونده تا یکماه آینده مختومه اعلام شود».
البته ماجرا با این یک جلسه تمام نشده است و تاریخ جلسه بعدی دادگاه بیست اکتبر (بیست و نهم مهرماه) خواهد بود.بنا براین نرگس همچنان به حمایت ایرانیان نیاز دارد تا قربانی داستان زیبای کمک به کودکان نا بینا نباشد. زیرا به گفته خود نرگس سیستم شمارنده طومار اینترنتی در اختیار او نیست و بطور اتوماتیک هر بار اعلام می کند که برای رسیدن به عددی بالاتر، امضای بیشتری لازم است بنابراین تلاش برای جمع آوری امضای بیشتر کمک شایان به نرگس خواهد کرد و همچنین از ابتدا هیچ سقفی برای تعداد امضا ها تعریف نشده و همگی باید تلاش کنند تا نرگس بانوی ما به سلامت از پرونده پیش رو بیرو بیاید.
تاکید بر پیگیری وضعیت نرگس اشتری از سوی وزارت خارجه
در این بین نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس که از ماجرای نرگس اشتری مطلع شده است با تاکید بر ضرورت پیگیری وضعیت زن نیکوکار ایرانی در هند از سوی وزارت خارجه، گفت: بخش بینالملل وزارت خارجه میتواند از دوستی ایران و هند استفاده کرده تا توجه ویژه ای به این پرونده شود.محمد کاظمی در گفت و گو با خانه ملت با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت زن نیکوکار ایرانی در هند، افزود: رسیدگی به امور کودکانی که اغلب نابینا بودند از جمله فعالیت های صورت گرفته این زن ایرانی در هند بوده که تمام وقت و عمر خود را صرف چنین فعالیت های نیکوکارانه ای کرده و از صمیم قلب به این کودکان علاقه داشته است.نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: واقعیت آن است که حادثه ای که منجر به قتل غیرعمد شده است بدون هیچ گونه نیت قبلی بوده و به نظر می رسد اگر حسن نیت اصلی این زن نیکوکار مدنظر قرار گیرد متوجه ناعادلانه بودن محکومیت وی در صورت صدور حکم خواهیم شد.